Foto van links naar recht: Daan Wortel, Marijn Wegman, Johan van Gerven, Sandra van Steenvelt, Chris van Benschop

Dordrecht, 24 maart 2023 – Wethouder Chris van Benschop opende donderdagmiddag officieel het nieuwe Kopgebouw op Smart Campus Leerpark tijdens een feestelijke bijeenkomst. Het gloednieuwe gebouw is een ontwikkeling van Kadans Science Partner en brengt onderwijs, ondernemerschap en innovatie samen.

Tijdens de feestelijke opening spraken diverse gasten over de toekomst van onderwijs en bedrijvigheid in het gebouw en op de campus. Dit waren onder andere Johan van Gerven (Head of Development bij Kadans Science Partner), Sandra van Steenvelt (Directeur van Hoger Onderwijs Drechtsteden), Chris van Benschop (Wethouder van Gemeente Dordrecht), Marijn Wegman (Kwartiermaker SCALE namens gemeente Dordrecht) en Daan Wortel (Managing Director bij de Duurzaamheidsfabriek).

Verbinding
Het Kopgebouw is een nieuwe locatie op de campus die fungeert als verbinding tussen bedrijven en studenten. Een loopbrug verbindt het Kopgebouw met de naastgelegen Duurzaamheidsfabriek, om letterlijk een brug te slaan tussen het mbo en hbo. Op de vierde en vijfde verdieping van het Kopgebouw komt in mei de Dordrecht Academy. Op de overige verdiepingen is plaats voor bedrijven die passen bij het profiel van Smart Campus Leerpark (SCALE), en raakvlakken hebben met techniek en innovatie. Deze combinatie maakt het Kopgebouw een plek waar het onderwijs en bedrijfsleven elkaar vinden en versterken. De bedrijven Leak Control en Retail Communications zijn al ingetrokken in hun nieuwe kantoren.

Naast dat het Kopgebouw is ingericht om verbindingen tussen organisaties te leggen, maakt het gebouw ook deel uit van het internationale netwerk van Kadans. Door science parken en campussen met elkaar te verbinden, kunnen organisaties elkaar op internationaal niveau leren kennen. Zo worden samenwerkingen tussen innovatieve bedrijven, kennis- en onderwijsinstellingen gestimuleerd om samen aan een betere toekomst te werken.

Smart Campus Leerpark
SCALE is de allereerste campus die digitale- en fysieke innovatie echt weet te verbinden. Op deze campus werken wereldspelers samen met het mkb, scale-ups en kennisinstellingen aan de producten van nu en morgen. Door de focus op de toepassing van technologie en nadrukkelijke verbondenheid met het beroepsonderwijs, heeft de campus in Nederland een unieke positie. Het Kopgebouw draagt bij aan het versterken van deze verbinding tussen onderwijs en ondernemerschap.

“We zijn enorm trots om het Kopgebouw in Dordrecht officieel te mogen openen. Hiermee bieden we een plek in de regio Dordrecht waar ondernemerschap en educatie samenkomen. We geloven dat een plek als deze van grote waarde is voor ontmoetingen en het delen van kennis tussen de partners in het gebouw. Voor een deel van de ruimtes is al een geschikte huurder, maar we kijken er ook naar uit om meer huurders te verwelkomen die bijdragen aan de functie van het gebouw en het Kadans-ecosyteem,” vertelt Johan van Gerven, Head of Development bij Kadans Science Partner.