Odyssey Technical Solutions vestigt zich met een state-of-the-art reparatiefaciliteit op Novio Tech Campus in Nijmegen. Het bedrijf is wereldleider in reparatie- en service van apparatuur in Radio Frequentie (RF), gelijkstroom (DC) en microgolven. Het team, met jarenlange Europese semiconductor-ervaring staat klaar om voor de Europese markt reparaties uit te voeren. Odyssey biedt support voor alle apparatuur van de voornaamste semiconductor toolmakers en OEMs binnen het RF-, DC- en microgolf-domein. Het gaat daarbij om (onderdelen van) apparatuur voor de semiconductor-industrie, een belangrijke sector in Nijmegen.

Volgens CEO van het bedrijf, Jim Plourde, was een vestiging op het Europese continent hard nodig: “Odyssey U.S. doet al jaren reparaties voor Europese klanten, maar logistiek gezien was een locatie in Europa zinvol naarmate het bedrijf groeide. We brengen onze servicelocaties in wezen op één lijn met onze wereldwijde klanten door de oprichting van het nieuwe Nijmeegse servicecentrum. Een ander belangrijk voordeel is dat Nijmegen, en specifiek Novio Tech Campus, een fantastische RF-hub is, waar we toegang hebben tot deskundig ingenieurstalent. De eerste samenwerking hier is zelfs al gestart, namelijk met het Nijmeegse RF-bedrijf PinkRF.”

Langere levensduur
Het bedrijf richt zich in de nieuwe vestiging op verlenging van de levensduur van apparatuur, zowel binnen de regio als binnen de Europese markt. Voor de klant betekent dit een geringe investering, zodat deze zijn geld voor andere zaken kan gebruiken dan de aanschaf van nieuwe apparatuur. Daarnaast draagt Odyssey met deze vorm van hergebruik bij aan de circulaire economie.

Hulp vanuit de regio
Het regionale netwerk heeft een grote rol gespeeld bij de vestiging van Odyssey in Nijmegen. Jim Plourde: “Oost NL heeft ons geïnformeerd over de semiconductor-sector in de regio, geholpen bij het regelen van administratieve verplichtingen en ingelicht over de mogelijkheden rondom de Semicon-beurs in München. Vervolgens zijn we door Kadans Science Partner en Novio Tech Campus van begin tot eind begeleid in de vestiging op de campus. Samen met eerdergenoemde overwegingen, heeft dit voor ons de doorslag gegeven om onderdeel te worden van het Nijmeegse Health en High Tech netwerk.”

Het bedrijf is recentelijk op de Nijmeegse innovatiecampus gestart met drie mensen personeel en hoopt in de aankomende drie jaar uit te groeien tot 15 à 25 medewerkers op deze locatie.