Health Valley nodigt zorgaanbieders die actief zijn in cure en/of care, uit om vóór 4 februari 2022 projecten in de zorg in te dienen waarbij door middel van technologie, zorg dichterbij de eigen leefomgeving wordt gebracht, met als doel om langer zelfstandig te kunnen blijven functioneren. Een multidisciplinaire jury beoordeelt alle inschrijvingen. Het meest veelbelovende project ontvangt de prestigieuze Health Valley Bridge prijs en het bedrag van € 15.000 euro dat eraan verbonden is. De uitreiking vindt plaats op 16 maart 2022 tijdens het Health Valley Event.

Brug tussen zorginstelling en ondernemer
De naam van de prijs verwijst naar de brug die het slaat tussen een zorginstelling en een ondernemer om samen innovaties mogelijk te maken. Harry van Dorenmalen, voorzitter bestuur Health Valley en voorzitter vakjury: “Goede zorg die toegankelijk en beschikbaar is voor iedereen, daar streven wij naar. Bouwend op de betrokkenheid van de professionals en gebruikmakend van relevante innovaties. De Health Valley Bridge prijs ondersteunt de brug tussen de werelden van zorg en technologie en draagt daarmee bij aan een voortdurend krachtiger zorgsysteem. We waarderen hiermee die mensen in de zorg die anders durven doen!”

Lef en leiderschap in de zorg belonen
Nicole Pijnenburg, Directeur Informatievoorziening bij Menzis en tevens sponsor van de prijs: “De zorg is continu in ontwikkeling en we staan voor grote uitdagingen om de zorg toekomstbestendig te maken. Doelmatige innovaties kunnen hier aan bijdragen en daar is lef en leiderschap voor nodig. Met de Health Valley Bridge Prijs willen wij als Menzis het lef en leiderschap in de zorg een podium geven en belonen.”

De vakjury
De jurering zal plaatsvinden door een panel van 5 personen dat is samengesteld uit het Health Valley partnernetwerk, waaronder De Groeiversneller van Oost NL. Alexander Schippers, teammanager Life Science & Health bij Oost NL: “Zorg dichterbij brengen, is essentieel om aan de stijgende zorgvraag te voldoen. Met nieuwe businessmodellen en slim gebruik van technologie zijn mensen in staat langer zelfstandig te functioneren. Hiervoor zijn innovatieve oplossingen en slimme ideeën noodzakelijk. De Groeiversneller van de provincie Gelderland helpt ondernemers in het midden- en kleinbedrijf verder te groeien. Op weg naar de volgende doorbraak op het gebied van medische technologie. De Health Valley Bridge prijs is een erkenning van het belang van goede samenwerking tussen ondernemers, zorgprofessionals en -gebruikers en is bovendien een steuntje in de rug voor innovatieve projecten voor een toegankelijke en betaalbare zorg.”

Schrijf je in vóór 4 februari 2022
De inschrijving voor Health Valley Bridge Prijs 2022 is vanaf vandaag geopend en loopt tot 4 februari 2022. Vul hier formulier in om jouw project in te dienen. Bekijk hier het wedstrijdreglement. Deze prijs en daarmee het steuntje in de rug, wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsorbijdragen van Menzis en de Groeiversneller.

Klik hier voor meer informatie